Interview Questions for Manual Software Testing - Webliquids

manual software testingInterview Questions for Manual Software Testing

 1) Difference between the QA and software testing?

Answer:   The role of QA is to monitor the quality of the process to produce a quality of a product. While the software testing is the process of ensuring the final product and check the functionality of the final product and to see whether the final product meets the user’s requirement.

2) What is Test ware?

Answer:    Test ware is the subset of software, which helps in performing the testing of the application.  It is a term given to the combination of the software application and utilities which is compulsory for testing a software package.

3) What is the difference between build and release?

Answer:  Build: It is a number given to Install able software that is given to the testing team by the development team.

 Release: It is a number given to Installable software that is given to the customer by the tester.

4) What are the automation encounters that QA team faces?

Answer:  Manipulation of automation tool

Frequency of use of test case

Reusability of Automation script

Adaptableness of test case for automation

5) Bug leakage and bug release?

Answer:  Bug release is when software or an application is handed over to the testing team knowing that the fault is present in a release.  During this the urgency and severity of the bug is low, a bug can be removed before the final handover.

6) What is data driven testing?

Answer:  It tests the output or input values. These values are read from the data files.

7) Explain the steps for Bug Cycle?

Answer:  Once the bug is acquainted by the tester, it is allotted to the development manager in open status. If the bug is a valid defect the development team will fix it and if it is not a valid fault, the defect will be overlooked and marked as rejectedThe next step will be to check whether it is in scope, if it is happening so that, the bug is not the part of the current release then the flaws are postponed.

If the fault or bug is raised earlier then the tester will have assigned a DUPLICATE status

When bug is assigned to developer to fix, it will be given an IN-PROGRESS status

Once the defect is repaired, the status will have changed to FIXED at the end the tester will give CLOSED status if it passes the final test.

8) What does the tested tactic include?

Answer:  The test tactic includes an introduction, resource, scope and schedule for test activities, test tools, test priorities, test planning and the types of test that has to be performed.

manual software testing 2

9) Remark the different types of software testing?

Answer:

Unit testing.

Integration testing and regression testing.

Shakeout testing.

Smoke testing.

Functional testing.

White box and Black box testing.

10) What is branch testing and what is boundary testing?

Answer:  Testing of all the divisions of the application, is tested once, is known as branch testing.  While the testing, which is captivated on the limit conditions of the software is known as boundary testing.

11) What are the contents of test plans and test cases?

Answer:

Testing objectives.

Scope.

Testing the frame

The environment.

Reason for testing.

The criteria for entrance.

12) What is Agile testing and what is the significance of Agile testing?

Answer:   Agile testing is software testing, which includes the testing of the software from the customers perspective. The significance of this testing is that, unlike normal testing process, testing does not delay for the development team to complete the coding first and then doing testing. The coding and testing both goes simultaneously.  It requires customer interaction.

It works on SDLC methodologies, it means that the task is divided into different segments and compiled at the end of the task.

13) What is the Test case?

Answer:   Test case is a specific term that is used to test a specific element.  It has info of test steps, fundamentals, test environment, and outputs.

14) What is the policy for Automation Test Plan?

Answer:  The tactic for Automation Test Plan

Preparation of Automation Test Plan

Recording the situation

Error handler incorporation

Script enhancement by inserting checkpoints and looping constructs

15) What is a quality audit?

Answer:   The systematic examination for defining the quality of activities is known as a quality audit.  It allows the cross check for the planned measures, whether they are correctly applied or not.

16) How does a server or client environment distress software testing?

Answer:   As the needs of, the clients are more, the client or server applications are complex.

The testing needs are widespread as servers, communications and hardware are reliant. Integration and system testing are also for a narrow period of time.

17) Tools used by a tester while testing?

Answer:

Selenium

Firebug

OpenSTA

WinSCP

YSlow for FireBug

Web Developer toolbar for firebox

18) Describe stress testing, load testing, and volume testing?

Answer:   Load Testing: Testing an application under hefty but predictable load is known as Load Testing.  Here, the load refers to the large volume of users, messages, requests, data, etc.

Stress Testing: When the load placed on the system is preeminent or accelerated beyond the normal range then it is known as Stress Testing.

Volume Testing:  The procedure of checking the system, whether the system can handle the required amounts of data, user requests, etc. is known as Volume Testing.

19) What are the solutions for software developments difficulties?

Answer:   Setting up the necessities criteria, the requirements of a software should be complete, clear and agreed by all.  The next thing is the realistic schedule like time for planning, designing, testing, fixing bugs and re-testing Adequate testing, start the testing after one or more modules development. Use rapid prototype during the design phase so that it can be easy for customers to find what to suppose these of group communication tools.

 

Interview Questions for Manual Software Testing
You May Also Like  Interview questions for Graphic Designing
Call Now
Directions